A hétvégén készült kacsasültből maradt egy kevés, amit
felhasználva készítettem egy könnyű vacsorát. Sok zöldség, egy kis hús, némi
sajt és egy pici tejfölös öntet.
Néha igenis jól esik egy kis saláta, amiről a hús sem hiányozhat.
Hozzávalók 1
főre:
*1 kisebb sült kacsamell
*6-7 levél jégsaláta
*1 kisebb fej lila hagyma
*3 koktélparadicsom
*1 kisebb kígyóuborka negyede
*1 kisebb sárga paprika fele
*2 ek csemegekukorica
*1 camembert sajt negyede
*1 púpos ek tejföl
*1 kk mustár
*1 tk majonéz
*1 nagy csipet só
*1 csipet őrölt bors
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A vöröshagymát és
a paprikát felkarikázzuk, az uborkát fél karikára, a paradicsomokat negyed
cikkekre vágjuk, a jégsalátát apróra tépkedjük, a konzerv kukoricát átmossuk és
lecsepegtetjük.
A kacsamellet vékonyra szeleteljük. A camembert sajtot
vékony lapocskákra vágjuk.
Az öntethez a tejfölt a mustárral, a majonézzel
elkeverjük, sóval és borssal ízesítjük.
A zöldségeket, a húst és a sajtot tányérra rendezzük,
majd az öntettel meglocsolva kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése