A megszokott sztrapacskától ez a változat jelentősen eltér, de azt hiszem a gasztronómiának ez a szépsége, hogy a recepteket magunk alakíthatjuk saját és a családunk ízlése szerint.
Hozzávalók 3
főre:
*60 dkg sertéshús (lapocka, comb vagy tarja)
*1 nagy fej vöröshagyma
*2 ek tyúkzsír
*1 kk só
*1 késhegynyi őrölt bors
*1 tk őrölt pirospaprika
*2 ek házi darált paprika
*1 közepes db paradicsom
*25 dk barna csiperke
Tésztához:
*50 dkg krumpli (tisztítva mért súly)
*1 nagy tojás
*1 kk só
*20 dkg liszt
A húst alaposan megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk és
hagyjuk kicsit lecsepegni.
A gombát is megtisztítjuk, héját lehúzzuk, folyó víz
alatt átöblítjük és vékonyra szeleteljük.
A vöröshagymát felkockázzuk és a zsíron üvegesre
pároljuk, majd a húst fehéredésig pirítjuk rajta.
Ízesítjük a fűszerekkel, majd felengedjük kb. 1 dl
vízzel. Hozzáadjuk a paradicsomot.
Fedő alatt puhára főzzük. Ha szükséges, akkor a vizet még
pótoljuk közben.
Ha már puha a hús, hozzáadjuk a gombát, a fedőt
eltávolítjuk és pár percig még együtt pirítjuk.
Bő, sós vizet forralunk.
A krumplit meghámozzuk, majd pépesre reszeljük.
Hozzáadunk egy tojást, sót és kb. 20 dkg lisztet. Simára
keverjük.
Ha már gyöngyözik a víz, akkor beleszaggatjuk.
Amint feljönnek a víz tetejére, még hagyjuk pár percet
főni és sós vízre szedjük, átöblítjük és hagyjuk lecsepegni.
A tésztát a hússal és ízlés szerint tejföllel kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése