Második fogásként pedig fánkot kínáltam a családnak, ennek a receptje már korábban felkerült a blogra, itt olvashatjátok.
Hozzávalók 4
főre:
*2 púpos ek liszt
*6 dkg vaj/margarin
*1,2 liter víz
*1 ek házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
*1 kk só
*1 púpos kk őrölt köménymag
*2 dl tejszín
*1 csapot ek liszt
A vajat/margarint mérsékelt lángon felolvasztjuk, majd
rászórjuk a lisztet. Simára keverjük és világosra pirítjuk. Fokozatosan
adagolva a vizet csomómentesre keverjük.
Ízesítjük sóval, köménymaggal, ételízesítővel (esetleg
leveskockával). Felforraljuk.
A tejszínt elkeverjük a liszttel és a levesből mert pár
evőkanál meleg lével felhígítjuk (hőkiegyenlítést végzünk).
Belecsorgatjuk a levesbe és hagyjuk felfőni.
Melegen, kenyérkockákkal kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése