Hozzávalók 4
főre:
*1 kg oldalas egyben
*1 kk só
*0,5 kk őrölt bors
*1 tk házi fokhagymakrém
*0,5 dl olaj
*2 ek zsír
Az oldalast alaposan megtisztítjuk, és kicsit leitatjuk
róla a vizet.
Egy kis tálba öntjük az olajat, hozzáadjuk a fűszereket
és jól elkeverjük.
Bedörzsöljük vele az oldalast.
Egy közepes tepsit kikenünk zsírral és belefektetjük a
húst. Ha van lehetőségünk, akkor pár órát hagyjuk pácolódni.
Előmelegítjük a sütőt. A tepsibe öntünk kb. 1 dl vizet és
lefedve 200 fokon hőlégkeveréssel kb. 1 órát puhítjuk. (A sütési idő sütő- és
húsfüggő. Ha a villa könnyen belemegy, akkor már jó. Ha még nem, akkor kevés
vizet hozzáadva tovább puhítjuk.)
Ha már kellőképpen puha, akkor a fedőt eltávolítjuk és a
hőfokot csökkentjük 180 fokra.
Szép pirosra pirítjuk kb. 35 perc alatt, közben párszor
meglocsoljuk a szaftjával.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése