Hozzávalók 5
főre:
*50 dkg gomba
*20 dkg túró
*5 dkg szalámi
*1 kis csokor friss petrezselyem levél
*2 ek tejföl
*0,5 kk liszt
*1 nagy csipet só
*1 csipet őrölt bors
Panírozáshoz:
*1 csésze liszt
*3 kisebb tojás
*1 csésze zsemlemorzsa
*4 dl olaj a sütéshez
A gombákat alaposan megtisztítjuk, héjukat lehúzzuk,
tönkjüket kiemeljük.
A petrezselyemlevelet apróra vágjuk, a szalámit egész
picire kockázzuk.
A túrót egy tálba öntjük, és villával jól áttörjük.
Hozzáadjuk a szalámit, a zöld levelet, a sót, borsot. A
tejföllel krémesítjük, majd meghintjük a liszttel.
(Sütés közben a tejföl levet ereszt, a liszt ezt
megfogja.)
Jól összekeverjük, és a gombakalapokat megtöltjük a
túróval, egy egész picit kipúposodhat a töltelék.
Három tányért készítünk.
Az elsőbe a lisztet szórjuk, a másodikba a tojásokat verjük fel, a
harmadikba a zsemlemorzsát hintjük.
A megtöltött gombákat először a lisztben forgatjuk meg,
majd a tojásban, végül a morzsában.
Olajat forrósítunk, és szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat
lecsepegni.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése