Sült krumplit kínáltam hozzá.
Hozzávalók 3
főre:
*40 dkg párizsi egyben
*3 púpos ek liszt
*2 kisebb tojás
*3 púpos ek zsemlemorzsa
*3 dl olaj a sütéshez
A párizsit kb. 8-10 mm vastag karikára vágjuk.
Három tányért készítünk. Az elsőbe szórjuk a lisztet, a
másodikba egy villával kicsit felverjük a tojásokat, a harmadikba kanalazzuk a
zsemlemorzsát.
A párizsi karikákat először megforgatjuk a lisztben,
kicsit leszórjuk róla a felesleget, majd megforgatjuk a tojásban, kicsit
lecsepegtetjük. Végünk a zsemlemorzsában is megforgatjuk.
Olajat forrósítunk, majd közepes lángon szép barnára
sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat
lecsepegni.
Melegen sült krumplival vagy krumplipürével, esetleg
fokhagymás mártogatóssal kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése