Hozzávalók 4
főre:
*1 kis fej káposzta
*1 jó púpos tk só
*3 ek cukor
*1 ek ecet (20%-os)
*1 csipet őrölt köménymag
A káposzta felső leveleit leszedjük, majd a maradékot
vékony csíkokra vágjuk.
Meghintjük sóval és hagyjuk legalább egy fél órát állni.
A káposzta ez alatt egy kevés levet ereszt, ezért alaposan
kicsavarjuk.
Felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje.
Ízesítjük cukorral és ecettel, majd megszórjuk egy kevés
őrölt köménymaggal.
Jól összeforgatjuk és legalább egy órát a hűtőben
pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.
Ha még szükséges, ízesíthetjük kevés cukorral vagy
ecettel.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése