Hozzávalók 8
kiflihez:
*30 dkg teljes
kiőrlésű búzaliszt
*5 dkg teljes
kiőrlésű tönkölybúza liszt
*1 tk só
*2,5 dkg friss
élesztő
*2,5 dl tej
*2,5 dkg olvasztott
vaj
Az élesztőt a
meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk és hagyjuk felfutni.
Közben a liszteket
egy tálba szórjuk és elkeverjük benne a sót. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, a
felfutott élesztőt. Elkezdjük kidolgozni.
Ezután a tésztából
2 gombócot formázunk.
Az egyiket
leheletnyi liszttel megszórt felületen tányér nagyságúra elnyújtjuk, majd 4
cikkre vágjuk.
A cikkeket
egyenként kb. 2 mm vastag háromszögekre nyújtjuk.
A szélesebb
oldaláról kezdve szorosan feltekerjük, kifli formára hajlítjuk.
Sütőpapírral bélelt
tepsibe fektetjük úgy, hogy a hajtás rész alulra kerüljön.
A többi tésztából
is kifliket készítünk.
A sütőt
előmelegítjük, egy kis tálba vizet teszünk az aljába, addig letakarva hagyjuk a
kifliket kelni.
Lekenjük a
tetejüket vízzel.
200 fokon
alul-felülsütéssel 25 perc alatt megsütjük.
Rácson hagyjuk
hűlni.
A Facebookon is megtaláltok.
Ezt én is meg sütöm.
VálaszTörlésMeg sütöttem én is,de a 25 perc sok hozzá szerintem.
VálaszTörlésMég hátra volt 12 perc és már szép piros volt.
Kedves Zsuzsa, Természetesen minden sütő más, ezért a sütési idő eltérhet. Ez csak irányvonal, ezért is érdemes figyelni sütéskor.
VálaszTörlés