Printfriendly

2013. július 17., szerda

Tejszínes csirke

Ez egy nagyon egyszerű és tényleg gyorsan elkészíthető étel. Tejszín hiányában tejföllel is krémesíthető.
Hozzávalók 4 főre:
  • 80 dkg csirkemell filé
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 ek olaj
  • 1 tk só
  • 0,5 kk őrölt fekete bors
  • 1 púpos ek liszt
  • 2 dl főzőtejszín (20%-os)

A húst és a vöröshagymát alaposan megtisztítjuk, mindkettőt felkockázzuk.
A hagymát üvegesre pároljuk az olajon, majd a mellet rádobjuk és fehéredésig pirítjuk.
Sózzuk, borsozzuk, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Fedő alatt puhára főzzük.
A lisztet a tejszínnel csomómentesre kavarjuk, és ha a hús megpuhult, elfőtte a levét, ráöntjük.
Ha kellőképpen besűrűsödött, elzárhatjuk.
Kifőtt tésztával, melegen kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése