Printfriendly

2013. július 25., csütörtök

Mustáros-tejfölös karajszeletkék

Először férjem anyukájánál kóstoltam ezt a finom és egyszerű ételt. Azóta nálunk is gyakran kerül az asztalra. Nagyon hamar, kevés alapanyagból elkészíthető. A mustár igazán különleges ízt ad neki.
Hozzávalók 3 főre:
  • 50 dkg karaj
  • 2 ek olaj
  • 1 tk só
  • 0,5 tk bors
  • 1 és 0,5 ek mustár
  • 1 nagydoboz tejföl (3,3 dl)
A húst vékony szeletekre, majd nagyobb kockákra vágjuk.
Kevéske olajon fehérre pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk.
Felöntjük vízzel és fedő alatt puhára pároljuk.
Ha megpuhult és elfőtt a leve, a tejfölben elkeverjük a mustárt, majd a húshoz kavarjuk, átmelegítjük és elzárjuk.
Tésztával, melegen kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése