Printfriendly

2013. július 28., vasárnap

Csirkemell párizsi módra hullámos sült krumplival

Egyik nagy kedvencünk ez a puha, omlós hús étel és mellé a sült krumpli kicsit különlegesebb formában.

Hozzávalók 4 főre:
  • 8 szelet csirkemell filé
  • 15 dkg liszt
  • 3 tojás
  • Olaj bőven a sütéshez
A melleket alaposan megtisztítjuk és vékonyra klopfoljuk.
Meghintjük sóval.
Készítsünk elő 2 tányért, az egyikbe szórjuk a lisztet, a másikba a tojásokat egy villával kicsit verjük fel.
Felforrósítjuk az olajat.
A melleket először megforgatjuk a lisztben, majd a tojásban, megint a lisztben, ismét a tojásban.
Hagyjuk kicsit lecsöpögni és a forró olajban mindkét oldalát arany barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat elszivárogni.

Hozzávalók a körethez 4 főre:
  • Kb. 80 dkg krumpli
  • Olaj bőven a sütéshez
  • Só vagy krumplifűszersó
A krumplikat meghámozzuk, alaposan megmossuk, és vékony karikákra vágjuk.
A hullámos végű vágóval egyenlő nagyságú csíkokra vágjuk.

Amíg végzünk az utolsó krumplival is, hagyjuk vízben, hogy ne barnuljon meg.
Felforrósítjuk az olajat.
Egy adag krumplit konyhai papírtörlőre teszünk, hogy kicsit csorogjon le a víz.
Majd a forró olajba rakjuk és ízlés szerinti barnaságra pár perc alatt megsütjük.
Papírtörlőn hagyjuk kicsit a felesleges olajat elszivárogni, majd meghintjük sóval vagy krumplifűszersóval.
Kínálhatjuk húsok mellé köretként, de fogyaszthatjuk ketchuppal és majonézzel is.

A hullámos végű vágót egy százforintos boltban találtam.

3 megjegyzés:

  1. Elképesztően szépek és gusztusosak a fotóid! Azt hiszem rendszeresen be fogok kukkantani hozzád! Gratulálok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Tünde, Köszönöm szépen :-) Várlak szeretettel. Kellemes nézelődést és jó sütögetést kívánok! :-)

      Törlés
    2. Az én képeim kevésbé tetszetősek,de ha kedved van hozzá én is szívesen látlak a Tündérkonyhában! (naploszeruseg.blogspot.com)

      Törlés