Printfriendly

2013. július 8., hétfő

Málnás amerikai palacsinta

Gyakran készítek amerikai palacsintát, általában ha egy kis édességre vágyunk, vagy már rég szerepelt az étlapon. Most a kertben termett málna került bele. 
Finom tízórai kerekedett belőle.
Annyira kell figyelni a sütéskor, hogy ha a tészta lekerül egy kis málna darabról, akkor éghet a serpenyőben. Ilyenkor érdemes egy konyhai papírtörlővel kitörölni és újra kikenni egy kevés margarinnal.

Hozzávalók kb. 10 db nagyobb palacsintához:
  • 30 dkg liszt
  • 0,5 tasak sütőpor
  • 2 ek olvasztott margarin
  • 2 tojás
  • 2 púpos ek cukor
  • 1 nagy csipet só
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 3 dl tej
  • 15 dkg málna

A lisztben elkeverjük a sütőport.
A margarint elkeverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a tojásokkal.
Beleszórjuk a sütőporos lisztet, majd a tejet fokozatosan adagolva csomómentes, sűrű masszává keverjük.
Egy serpenyőt felforrósítunk.
A megtisztított málnát egy kicsit összedaraboljuk, majd a palacsinta tésztába keverjük.
A forró serpenyőt az első palacsinta előtt kikenjük egy pici margarinnal, majd egy merőkanál palacsintát teszünk a közepére.
Ha kezdenek megjelenni pici buborékok, megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük.
Porcukorral meghintve, esetleg mézzel vagy pudinggal lecsorgatva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése