Printfriendly

2013. július 24., szerda

Ribizlis-banános amerikai palacsinta

A banántól puha, a ribizlitől kissé savanykás ízű amerikai palacsinta kerekedett. Akár tízóraira vagy csak úgy napközben egy kis édesség gyanánt is elkészíthető.
Hozzávalók 24 db-hoz:
  • 1 nagy, érett banán
  • 2 db tojás
  • 1 csipet só
  • 2 ek cukor
  • 4 ek olvasztott margarin
  • 30 dkg liszt
  • 0,5 tasak sütőpor
  • 4 dl tej
  • 1 kk margarin olvasztva a serpenyőbe
  • 1 csésze (2,5 dl) szemezett ribizli

A ribizlit alaposan megmossuk, szárát eltávolítjuk, hagyjuk kicsit papírtörlőn lecsöpögni.
Ha mirelit gyümölcsöt használunk, hagyjuk szobahőmérsékleten felengedni és öntsük le alóla a levet.
A banánt egy tálkában kanállal pürésítjük.
Hozzákeverjük a tojást a sóval, cukorral, olvasztott margarinnal.
Egy másik tálkába a lisztbe szórjuk a sütőport, majd átforgatjuk és a tojásos masszába keverjük.
A tejet fokozatosan adagolva csomómentes, sűrű tésztává kavarjuk.
Egy palacsintasütőt felforrósítsunk és megolvasztjuk benne a margarint, majd merünk a masszából egy kisméretű merőkanállal a közepére.
Dobálunk a tésztára pár szem ribizlit.
Ha kezd apró buborék képződni a tésztában és az alja kezd barnulni, óvatosan megfordítjuk.
Mindkét oldalát kb. 1,5 percig sütjük.
Néha érdemes a sütőt papírtörlővel kitörölni, hogy a ribizli leve ne égjen oda és egy pici margarinnal újra kikenni.
Porcukorral meghintve vagy mézzel lecsorgatva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése