Printfriendly

2013. július 10., szerda

Kolbászos-pizzás csiga

A hagyományos pizzás csigát kicsit felturbóztam némi kolbásszal és reszelt sajttal.
Finom, puha a tésztája.
A gyerek alig várta, hogy kihűljön és rögtön el is tüntetett három csigácskát.


Hozzávalók:
Tésztához:
  • 1 kg liszt
  • 2 tk só
  • 5 dkg élesztő
  • 5,5 dl tej
  • 1 tk cukor
  • 5 dkg margarin
  • 1 dl olaj
Töltelékhez:
  • 15 cm hosszú füstölt kolbász darab
  • 15 dkg trappista sajt
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 1 ek olaj
  • 3 dl házi készítésű paradicsomlé
  • 2 nagy csipet só
  • 1 kk morzsolt oregánó

A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral.
A lisztet egy tálba szitáljuk, belekeverjük a sót, vigyázzunk, ne érintkezzen majd az élesztővel, mert az gátolhatja a kelést.
Majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, az olajat, a margarint és alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A kolbászt apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük.
A hagymát megtisztítjuk, majd az olajon üvegesre pirítjuk, majd a kolbásszal együtt tovább pirítjuk.
Ráöntjük a paradicsomlevet, a sót, az oregánót, és a liszttel sűrűre főzzük.
A megkelt tésztát két részre vesszük, így könnyebben tudunk majd vele dolgozni.
Az egyik tésztát 0,5 cm vastag, téglalap alakra nyújtjuk.
Rákenjük a kolbászos töltelék felét és meghintjük a reszelt sajt felével.
A hosszabbik oldaláról feltekerjük, mint a bejglit.
Egy éles késsel 2 cm vastag csigákat vágunk és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket.


Hagyjuk még 30 percet kelni. Addig a másik tésztából is elkészítjük a csigákat.
Előmelegített sütőben 20 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.
37 db csiga lett ebből az adag tésztából.


Akik elkészítették:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése