Printfriendly

2013. július 14., vasárnap

Mézédes sárgabarackdzsem

Az idei csoda édes barackok már az üvegekben pihennek.


Hozzávalók:

  • 10 kg érett sárgabarack (feldolgozás után mért súly)
  • 1,25 kg cukor
  • 8 tasak 3:1 Dzsemfix Szuper



A barackokat alaposan megtisztítjuk, magjukat kiemeljük.

A gyümölcsöt feltesszük főni, ha már jó sűrű (én kb. 30 percet főztem közepes lángon), merülő mixerrel pépesítjük.

A fixet elkeverjük a cukorban, majd a barackhoz adjuk.

Hagyjuk felforrni, majd 3 perc forrás után elzárjuk.

Előre kimosott, lecsöpögtetett üvegekbe töltjük.

Pár percre fejre állítjuk.

Nekem ebből a mennyiségből 9 nagy és 5 kisebb üveg dzsem készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése