Printfriendly

2013. július 3., szerda

Cseresznyés süti tejfölös tésztából

Fogadott Dédinktől kaptuk ezt a receptet. Sajnos az első sütés alkalmával nem az elképzeléseim szerint sikerült. Újragondoltam, kicsit adtam még hozzá cukrot, megnöveltem a sütési időt és már lett is belőle egy nagyon finom, egyszerű gyümölcsös süti.

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 1 pohár (30 dkg) liszt
  • ¾ csomag sütőpor
  • 3 tojás
  • 1 pohár cukor (20dkg)
  • 1 pohár (3,3 dl) tejföl
  • ½ pohár (1,5 dl) olaj
  • 90 dkg cseresznye

Tepsi kikenéséhez:

  • 2 dkg margarin
  • 1 ek liszt

A mérőpohár a tejfölös doboz, de megadtam a lemért alapanyagokat is.

A cseresznyét alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket: szár, levél és a magokat eltávolítjuk, hagyjuk kicsit lecsöpögni.

A sütőt előmelegítjük.

Egy közepes méretű tepsit (20*34 cm) kikenünk margarinnal és megszórjuk kevéske liszttel.

A sütőport elkeverjük a lisztben.

A tojásokat a cukorral gépi habverővel a legmagasabb fokozatosan kb. 3-4 percig verjük.

Hozzákeverjük a tejfölt és az olajat.

Legvégül beleszórjuk a sütőporos lisztet és alaposan összeforgatjuk.

Az előkészített tepsibe simítjuk a sűrű masszát.

A cseresznye felét rárakjuk, jól belenyomkodjuk, majd a másik felét a tetejére rakjuk.

180 fokon hőlégkeveréssel 40 perc alatt megsütjük.

Tűpróbával ellenőrizzük.

Porcukorral meghintve tálaljuk.

Bármilyen más gyümölccsel, meggyel, barackkal, ribizlivel elkészíthető. 

Akik elkészítették:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése