Printfriendly

2013. július 8., hétfő

Sárgabarackos morzsasüti

Már alig vártuk, hogy beérjen a sárgabarack. Szerencsére idén szépen termett, nem úgy, mint tavaly.
Elsőre ez a morzsasüti készült belőle, aminek a tésztája puha, a teteje ropogós. 
Vendégek tiszteletére sütöttem, hamar kiürült a tányér.


Hozzávalók kb. 12 szelethez:


Morzsához:
*10 dkg margarin

*10 dkg cukor
*1 csipet só
*15 dkg liszt

Töltelékhez:
*5 nagyobb, érett sárgabarack (maggal mért súlya 50 dkg)

Tésztához:
*20 dkg margarin

*15 dkg porcukor
*1 csipet só
*2 db tojás
*15 dkg liszt
*1 tasak vaníliás cukor

*1 tk sütőpor



A tésztához a margarint a cukrokkal, a sóval habosra keverjük, lassan hozzáadjuk a tojásokat, és tovább habosítjuk.

Szép lassan beleforgatjuk a sütőporos lisztet.
Egy közepes méretű tepsit (20*34 cm) kibélelünk sütőpapírral, és belesimítjuk a tésztát.

A megtisztított barackok magját kivesszük, és a gyümölcsöt felcikkezzük, majd a tészta tetejére fektetjük.

A morzsához a margarint a cukorral, sóval és a liszttel összedolgozzuk.

A barackra morzsoljuk.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig hőlégkeveréssel sütjük.
Ha már majdnem kihűlt, könnyen szeletelhetjük és porcukorral meghintve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése