Printfriendly

2013. július 11., csütörtök

Májgombócleves

Az egyik kedvenc levesem, amit mindig Anyukám receptje alapján készítek. 
Most, hogy van friss, új zöldség, még finomabb és ízletesebb.




Hozzávalók 4 főre:

  • 4 szál sárgarépa
  • 1 zsenge karalábé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor friss petrezselyemlevél
  • 2 szál zellerlevél
  • 1 fehér húsú paprika
  • 3 db krumpli
  • 1 tk só
  • 1 kk bors
  • 1 tk házi készítésű darált paprika



A gombóchoz:

  • 3 csirkemáj
  • 2 tojás
  • 3 ek liszt
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • 1 kis csokor petrezselyemlevél
  • 1 kk só
  •  2 csipet bors



A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a répát felkarikázzuk, a krumplit és a karalábét felkockázzuk.

A répát, karalábét feltesszük főni, sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a darált paprikát és a megtisztított, egész hagymát.

A paprikát kicsumázzuk, beletömködjük a petrezselyem- és zellerlevelet és az egészet a levesbe dobjuk.

A csirkemájakat egy kés tompa oldalával, nem a vágó oldalával egy vágódeszkán elkaparjuk, az eres részt eltávolítva, egy tálkába tesszük.

A májhoz adjuk a tojásokat, a lisztet, zsemlemorzsát, sót, borsot és az apróra vágott petrezselyemlevelet.

Jól összekeverjük.

Amikor a zöldségek megfőttek, beletesszük a krumplit.

Amikor a leves újra forr, egy teáskanalat belemártunk a levesbe, így könnyebben leválik a gombóc, és egy kevéske tölteléket veszünk a kanálra, óvatosan a levesbe engedjük. Addig folytatjuk, amíg el nem fogy a gombóc massza.

Mire a krumpli megpuhul, a gombócok is megfőnek.

Tálalás előtt az egész hagymát és a levelekkel töltött paprikát eltávolítjuk a levesből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése