Printfriendly

2013. július 18., csütörtök

Zöldfűszeres-sajtos omlett

Egy kis finom omlett és már jól kezdődik a nap.

Hozzávalók 1 főre:

  • 3 tojás
  • 1 ek olaj
  • 1 csipet só
  • 3 db friss bazsalikomlevél
  • 3-4 szál friss petrezselyemlevél
  • 5-6 szál kisebb lila színű mángold levél
  • 2-3 dkg trappista sajt


A leveleket alaposan megtisztítjuk, a bazsalikom és a mángold erét kivágjuk, majd a mángoldot vékony csíkokra, a bazsalikomot és a petrezselymet pedig apróra vágjuk.

A sajtot lereszeljük.

Egy serpenyőbe olajat forrósítunk.

A tojásokat egy tálkába ütjük, a sóval kicsit felverjük, majd a serpenyőbe öntjük.

Rászórjuk a bazsalikomot, majd a mángoldot, a petrezselyem levelét és legvégül a sajtot.

Kb. 5-6 perc alatt közepes lángon megsütjük.

Friss kenyérrel, melegen kínáljuk.

3 megjegyzés:

  1. Szia!

    Ezeket a képeket te készítetted? Nagyon profinak néznek ki! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, Természetesen minden képet magam készítek. :-) Örülök, hogy tetszenek. Szép napot és kellemes hétvégét kívánok!

      Törlés
  2. Andikám, nagyon jól csinálod! :)
    Krisztián voltam várdából. :)

    VálaszTörlés