Printfriendly

2013. július 28., vasárnap

Nyárialma-leves

Termett pár nyári alma a kertben, könnyű kis leves készült belőle.

Hozzávalók 4 főre:

  • 4 nagyobb alma
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 2 nagy csipet só
  • 3 ek cukor
  • 1 ek vaníliás pudingpor
  • 2 dl főzőtejszín (20%-os)
  • 4 db szegfűszeg
  • 1 tasak vaníliás cukor

 Az almákat meghámozzuk, magházukat kiszedjük és a gyümölcsöt apróra vágjuk.
Egy kisebb fazékba tesszük, megszórjuk a sóval, fahéjjal, cukorral, szegfűszeggel és felöntjük vízzel.

Ha az alma puhára főtt, a pudingport a tejszínnel csomómentesre keverjük, majd a meleg levesből pár kanállal felhígítjuk és állandóan kevergetve a levesbe csorgatjuk.

Beleszórjuk a vaníliás cukrot és hagyjuk felfőni.

Mentalevéllel díszítve langyosan vagy behűtve kínáljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése