Printfriendly

2013. július 18., csütörtök

Fokhagymás-tejszínes krumplikrémleves

A héten ez a harmadik krémleves amit készítek. Előző kettő édes volt, ez egy sós leveske a fiúk kedvéért. Nagyon egyszerű, hamar elkészül. A pirított szalonnát nem érdemes lehagyni róla, így az igazi.
Hozzávalók 4 főre:
  • 80 dkg krumpli
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 nagy gerezd fokhagyma
  • 2 ek olaj
  • 1 tk só
  • 1 késhegynyi őrölt szerecsendió
  • ½ leveskocka
  • 1 dl főzőtejszín (20/-os)
  • Pirított szalonna kockák a tálaláshoz

A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a krumplit apróbb, a vöröshagymát nagyobb kockára vágjuk.
A vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd a 4-4 nagyobb darabba vágott fokhagymát rádobva kb. fél percig együtt pirítjuk.
Rátesszük a felvágott krumplit is és jól összeforgatjuk.
Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és még 3-4 cm túlérjen rajta.
Beleszórjuk a fűszereket, a leveskockát.
Ha megpuhult a krumpli, merülő mixerrel pépesítjük.
Ízlés szerint hagyhatunk benne pár darabka krumplit.
Majd a tejszínt beleöntve hagyjuk felforrni.
Melegen, pirított szalonna kockákkal kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése