Printfriendly

2013. július 7., vasárnap

Mángoldos-pritaminos omlett

A mángold idén először vendégeskedik a kertben. Már türelmetlenül vártam, hogy végre elérje azt a fejlettségi állapotát, hogy végre valamilyen finomságban végezze. Ez az egyszerű omlett lett a főpróbája. Nálam jelesre vizsgázott. Azt hiszem visszatérő vendég lesz nálunk.



Most lehet sokan azt kérdezitek, mi is az a mángold. Bevallom, sokáig én sem tudtam mi fán terem. Majd mikor a szokásos évi vetőmag bevásárlást végeztük, megláttam a polcon a tasakot a magokkal. Megtetszett. Levelét spenótként, szárát spárgaként hasznosítják. 





Szép, világos zöld levele van, de egyes fajták sárga, lila színben pompáznak. Ezek akár a kert díszei is lehetnek.




Hozzávalók 1 főre:

  • 3 szál mángold levél
  • 1 pritaminpaprika harmada
  • 3 tojás
  • 1 ek olaj
  • 2 nagy csipet só
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 1 csipet őrölt pirospaprika



A mángold levelet alaposan megmossuk, a vizet konyhai papírtörlővel leitatjuk róla.

A vastag erét a szárával együtt kivágjuk.

A levelet vékonyra csíkozzuk.

A megmosott paprikát apróra kockázzuk.

A tojásokat egy tálba ütjük és a sóval, szerecsendióval kicsit felverjük.

Egy serpenyőben olajat hevítünk, beleöntjük a tojást, rászórjuk a paprikát és a mángold levelet.

Kis lángon addig sütjük, míg a tojás kellőképpen meg nem szilárdul.

Friss kenyérrel, pirospaprikával megszórva melegen kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése