Printfriendly

2013. július 22., hétfő

Tárkonyos csirkeraguleves zöldségekkel gazdagon

Nagyon szeretem a tárkonyos leveseket, főleg ha tele vannak friss zöldségekkel.


Hozzávalók 6 főre:

  • 1 nagy csirkemell filé (kb. 60 dkg)
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 ek olaj
  • 4 szál sárgarépa
  • 3 szál petrezselyem
  • 1 zsenge karalábé
  • 1 zsenge zeller fele
  • 20 dkg zöldborsó
  • 3 közepes krumpli
  • 10 dkg karfiol
  • 10 dkg kelbimbó
  • 1 púpos tk só
  • 1 késhegynyi őrölt fekete bors
  • 1 ek morzsolt tárkony
  • 1 leveskocka
  • 3 dl főzőtejszín



A csirkét és a zöldségeket alaposan megtisztítjuk. Előbbit felkockázzuk és hagyjuk lecsöpögni.

A megtisztított krumplit, zellert, kockára, a répát és a petrezselymet karikára vágjuk, a karfiolt apró rózsákra szedjük, a vöröshagymát felkockázzuk.

Egy közepes fazékban az olajat felforrósítjuk, majd a hagymát üvegesre pároljuk rajta.

Rádobjuk a húst és fehéredésig pirítjuk.

Rátesszük a zellert, karalábét, répát, petrezselymet.

Rászórjuk a sót, borsot, tárkonyt és beletesszük a leveskockát.

Ha már a hús majdnem puha, mehet bele a krumpli és a zöldborsó, majd a vége előtt 6-7 perccel a karfiol és a kelbimbó.

A tejszínt pár ek meleg leves levével bemelegítjük és lassan a levesbe csorgatjuk.

Pár perc főzés után elzárjuk.

Aki szereti a pikáns ízvilágot, facsarhat bele kevéske citromlevet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése