Printfriendly

2013. július 16., kedd

Hideg málnakrémleves

Nem is nevezném igazából levesnek, inkább gyümölcsös nyári hűsítőnek.
Nagyon egyszerűen és hamar elkészíthető.





Hozzávalók 3 főre:

  • 300 g málna
  • 2 kis doboz málnás joghurt (2*125 g)
  • 1 kis doboz habtejszín (200 ml)
  • Porcukor ízlés szerint



A málnát megtisztítjuk, kicsit lecsöpögtetjük. Pár szemet félreteszünk a díszítéshez.

Érdemes átpasszírozni, mert zavaróak lehetnek az apró magvak.

Egy tálkába öntjük a joghurttal és a habtejszínnel együtt. Adhatunk hozzá ízlés szerint porcukrot, esetleg mézet.

Én most nem tettem bele, kicsit savanykás lett, de a melegben ez jobban esik.

Pár perc alatt összeturmixoljuk.

Behűtve, pár szem málnával, mentalevéllel díszítve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése