Printfriendly

2013. július 5., péntek

Sajt alatt sült cukkinis csirkemell

Tombol a cukkini szezon. Szépen növekednek a kertben is. 
Könnyű, finom kis főételt készítettem most belőle. Bő egy óra alatt megvan, nem kell sok időt tölteni vele a meleg konyhában.









Hozzávalók 4 főre:

  • 2 közepes csirkemell filé (8 kisebb szelet)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kk só
  • 1 kisebb, zsenge cukkini
  • 1/3 kk őrölt bors
  • 1 dl olaj
  • 15 dkg trappista sajt



A húst alaposan megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, ha vastagabbra sikerül, kicsit klopfoljuk ki.

A fokhagymát megtisztítjuk, lezúzzuk és bedörzsöljük vele a husikat.

Olajjal kikent tepsibe fektetjük, majd meghintjük sóval.

A cukkinit megmossuk, a két végét levágjuk, majd 3-4 mm vékonyra szeleteljük.

A húsok tetejére rakjuk, hogy kicsit fedjék egymást.

Meghintjük sóval, borssal, kicsit hagyjuk állni.

Addig a sütőt előmelegítjük, a sajtot lereszeljük.

A sajtot a húsok tetejére halmozzuk, közéjük öntünk kb. 0,5 dl vizet.

Alufóliával lefedve 200 fokon hőlégkeveréssel 30 percet puhítjuk.

Majd a fóliát levéve további 20 percet pirítjuk.

Melegen, párolt rizzsel kínáljuk.

5 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. de jól néz ki... és már Nekem is van sajt amiből készíthetem nagyon finom

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Orsi, tényleg fincsi, érdemes elkészíteni :-) Jó sütögetést hozzá!

      Törlés