Printfriendly

2013. július 31., szerda

Céklás-étcsokis muffin

Hála a kezdeti sok esőnek, majd Férjem kitartó locsolásának sok gyönyörű cékla terem a kertben. Bár muffint még most készítettem belőle első alkalommal, de azt hiszem nem utoljára.

0
Hozzávalók 12 db muffinhoz:
  • 1 közepes cékla (tisztítás után mérve 20 dkg)
  • 1 tojás
  • 11 ek cukor
  • 12,5 dkg margarin
  • 15 ek liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 2,5 dl tej
  • 4 dkg étcsoki
  • 2 dkg margarin a forma kikenéséhez
A céklát alaposan megtisztítjuk, a gyökeres és a száras végét levágjuk.
Bő vízben, fedő alatt puhára főzzük. (Nekem ez kb. 1 óra volt.)
A vizet leöntve hagyjuk kihűlni, majd a héját levágjuk.
A céklát kisebb darabokra törjük (én egy krumpli törővel végeztem ezt a műveletet) vagy apróra vágjuk.
A sütőt előmelegítjük. A muffin formát kikenjük margarinnal.
A csokit késsel apróra daraboljuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk és belekeverjük a sütőport.
A tojást a cukorral és a margarinnal habosra kavarjuk.
A két részt összeforgatjuk. A tejet fokozatosan adagolva sűrű masszává keverjük.
Beleöntjük a céklát, majd a csoki darabokat és jól összekeverjük.
A masszát egyenletesen elosztjuk a muffin sütő 12 mélyedésében.
 (A nyers céklás tészta hihetetlen pink színe teljesen eltűnt mire kisült.)
160 fokon 25 perc alatt alul-felülsütéssel megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
A formában hagyjuk kihűlni, mert a csoki még folyik mikor kiemeljük a sütőből.
Porcukorral meghintve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése