Printfriendly

2013. július 4., csütörtök

Magvas palacsintabundában sült csirkemell

Gyakran kerül az asztalra csirke, de szeretek új dolgokat kitalálni, hogy ne váljon unalmassá. Természetesen először kikérem a család véleményét. Mikor feltettem a kérdést délelőtt, hogy milyen legyen a csirke, azt a választ kaptam, hogy magvas. Így lett lenmaggal és szezámmaggal megbolondított a bunda.





Hozzávalók 3 főre:

  • 2 kisebb csirkemell filé (kb. 9 kisebb szelet)
  • 1 kk só
  • 2 tojás
  • 6 ek liszt
  • 1,2 dl tej
  • 2 ek lenmag
  • 2 ek szezámmag
  • 10 dkg liszt a forgatáshoz
  • Olaj bőven a sütéshez



A húst alaposan megtisztítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk.

Kiklopfoljuk és meghintjük sóval.

Hagyjuk állni, míg a bundát elkészítjük.

A tojásokat egy tálba ütjük, a sóval kicsit felverjük, majd beleszórjuk a lisztet és a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre kavarjuk.

Legvégül beleszórjuk a magvakat.

Olajat forrósítunk.

A melleket először lisztbe forgatjuk, majd a magvas masszába mártjuk, jól megmerítjük, hogy mindenhol bevonja a bunda.

A forró olajban mindkét oldalukat szép barnára sütjük.

Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.

Amíg minden hús kisül, érdemes a kész husikat alufóliával lefedni, így finom, puha és omlós lesz a bundában a csirke.

Petrezselymes burgonyával, esetleg krumplipürével vagy rizs körettel kínáljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése