Printfriendly

2013. július 25., csütörtök

Cukkinis-szalonnás omlett

Még mindig sok a cukkini a kertben, most már reggeli is készült belőle. Annyira zsenge, hogy megpirítani és meghámozni sem szükséges. Egy kis füstölt szalonna tökéletesen kiegészíti az omlettben.
Külön sót nem tettem bele a szalonna miatt.


Hozzávalók 1 főre:

  • 2 vékony 10 cm-es szalonna csík
  • 1 pici bébi cukkini
  • 3 tojás
  • 1 gerezd fokhagyma (esetleg 1 késhegynyi házi fokhagymakrém)
  • 1 csipet őrölt pirospaprika

A megtisztított bébi cukkinit hajszálvékony szeletekre, kb. 2-3 mm-re vágjuk.

A szalonnát vékony csíkokra szeljük és egy közepes méretű serpenyőben zsírjára pirítjuk.

A zsírból kivesszük a megpirult szalonnákat.

A tojásokat egy tálkába ütjük és belezúzzuk a fokhagymát vagy belekeverjük a fokhagymakrémet, kicsit felverjük egy villával.

A tojást ráöntjük a szalonnazsírra, ráfektetjük a cukkini karikákat, rászórjuk a pirított szalonnát.

Mérsékelt lángon kb. 10 perc alatt megsütjük.

Legvégül pedig megszórjuk a paprikával.

A serpenyőből egy nagyobb lapos tányérra csúsztatva, melegen, friss kenyérrel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése