Printfriendly

2014. október 30., csütörtök

Egyszerű diós kevert

A savanyú káposztás bableves olyan laktató lett, hogy csak egy kis egyszerű diós süti készült az ebéd második fogásaként. A kicsik is aktívan részt vettek az összeállításban, az egyikőjük a nedves részt, a másik a lisztes részt keverte. Igazi családi alkotás lett. Sajnos türelmetlenek voltunk és még melegen megvágtam, így nem lett túl szép a szeletelés, de azt hiszem ez mit sem rontott az ízén. 

Nem túl édes süti, ezért a bőséges porcukrot nekünk valóban megkívánta.
A kisasszony a joghurtos masszát készíti:
 Az úriember a diós részt keveri:

Hozzávalók 8 főre:
*250g liszt
*1 tasak sütőpor
*100g darált dió
*100g margarin
*180g cukor
*1 tasak vaníliás cukor
*2 közepes tojás
*250g görög joghurt (épp kekszes)
*50 ml tej

A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit kikenünk 1 tk margarinnal és megszórjuk ugyanennyi liszttel.
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport és a darált diót.
Egy másik tálban a megolvasztott, de nem forró margarint a tojásokkal, cukrokkal jól kikeverjük, majd a joghurtot is hozzáadjuk.
A két részt összeforgatjuk és lazítjuk a tejjel.
Az előkészített tepsibe simítjuk.
180 fokon 30 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta.
Ha kihűlt, szeleteljük, és porcukorral meghintve kínáljuk.



A Facebookon is megtaláltok.

3 megjegyzés:

  1. Nagyon tündériek a gyermekeid, igazi kis konyhatündérek. A sütemény receptet pedig elmentettem, köszönet érte. :)

    VálaszTörlés
  2. A receptet olvasva jó lehet a süti,én még tennék bele reszelt citromhéjat.El fogom készíteni,mert nagyon szeretem a diós sütiket.

    VálaszTörlés