Printfriendly

2014. október 28., kedd

Egyszerű zöldborsóleves eperlevél tésztával

Nagyon egyszerű, kevés alapanyagból elkészíthető leves, ami jól esik már ebben az októberi hűvös időben.



Hozzávalók 4 főre:
*35 dkg zöldborsó (saját eltevésű mirelit)
*2 közepes szál sárgarépa
*10 dkg eperlevél tészta
*2 ek olaj
*1 kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 tk őrölt pirospaprika
*1 tk házi darált pirospaprika
*1 púpos tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)

A sárgarépát megtisztítjuk, és apróbb darabokra vágjuk.
Egy kisebb fazékban olajat forrósítunk, megfuttatjuk rajta a sárgarépát, hozzáadjuk a zöldborsót és felengedjük kb. 2 liter vízzel.
Ízesítjük a fűszerekkel.
Ha felfőtt a leves, hozzáadjuk a tésztát és ha már a zöldségek és a tészta is puha, azonnal tálalhatjuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése