Printfriendly

2014. október 1., szerda

Rántott hekk

Nem is tudom miért, de olyan ritkán fogyasztunk halat. Talán mert félünk a sok szálkától, türelmetlenek vagyunk az óvatos evéshez.
A hekk az a jobb fajta hal, amiben szinte alig található apró szálka, ezért is részesítjük előnyben a többi fajtával szemben.
A család kedvéért sült krumplit készítettem hozzá.


Hozzávalók 3 főre:
*6 közepes db hekktörzs
*0,5 kk só
*1 tk hal fűszerkeverék
*7-8 dkg liszt
*2 kisebb tojás
*2 dl zsemlemorzsa
*olaj a sütéshez

A halat szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni és kicsit lecsöpögni.
Meghintjük a sóval és a fűszerkeverékkel.
Egy tálban olajat forrósítunk.
Három tálkát készítünk, az elsőbe a lisztet szórjuk, a másodikba a tojásokat kissé felverjük, a harmadikba a zsemlemorzsát mérjük.
A halat először a lisztben, majd a tojásban, végül a zsemlemorzsában megforgatjuk.
Bő, forró olajban közepes lángon barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Melegen sült krumplival kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése