Printfriendly

2014. október 23., csütörtök

Virslis graham kiflik

A graham rudakat nagyon kedveli a család, már többször megsütöttem. A tésztát most kiflikké formáztam és virslivel töltöttem. Így is szerettük. Ízlés szerint a feltekeréskor kevés mustárt, illetve ketchupot is tehetünk bele.



Hozzávalók 12 db kiflihez:
*25 dkg liszt
*15 dkg Graham liszt
*1 kk só
*1,5 dkg friss élesztő
*2,5 dl tej
*1 kk cukor
*4 ek olaj
*6 hosszabb szál virsli
*1-1   ek lenmag és szezámmag a tetejére

Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk. Rászórjuk a cukrot és hagyjuk felfutni.
Közben a liszteket egy tálba mérjük, elkeverjük benne a sót, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, az olajat és alaposan összedolgozzuk.
Kicsit lágy a tészta, de nem szükséges több lisztet adni hozzá, csak a kezünket lisztezzük be jól, hogy kevésbé tapadjon rá a tészta.
Meleg helyen, letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen kör alakúra, kb. 2-3 mm vastagra elnyújtjuk.
A tésztát 12 cikkre vágjuk.
A virsliket kettévágjuk, majd a cikkek szélesebb végére helyezünk 1-1 darabot.
Minden kiflit a virslis felétől kezdve feltekerünk úgy, hogy a hajtás rész alulra kerüljön.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól picit távolabb.
Letakarva további 35 percet pihentetjük, ezalatt a sütőt előmelegítjük.
A kifliket lespricceljük vízzel, megszórjuk a magokkal és ismét lespricceljük, így a magok nem peregnek le olyan könnyen róluk.
180 fokon 20 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni.

4 megjegyzés:

  1. Irtó guszta! Sosem sütöttem még graham liszttel.. Nagyon fincsi lehetett!

    VálaszTörlés
  2. Hűű, de szépek! :) És nem utolsó szempont, hogy egészséges is. Magvakkal megszórva... szeretném. :)

    VálaszTörlés