Printfriendly

2014. október 21., kedd

Meggyes-tejcsokis muffin

Ebben a szomorkás, esős időben szükség van egy kis édességre, hogy jobb legyen a kedvünk. Találtam egy kis üveg meggybefőttet a polcon, így egy hamar elkészíthető muffint sütöttem némi tejcsokival házasítva. Picit több lett a tészta, ezért a szokásos 12 db helyett végül 14 db muffin sült.



Hozzávalók 14 db muffinhoz:
*250g liszt
*1 tasak sütőpor (12g)
*2 közepes tojás
*150g cukor
*1 tasak vaníliás cukor (10g)
*150g margarin
*250g görög joghurt (épp kekszes)
*50g tejcsokoládé
*1 kis üveg meggybefőtt (friss gyümölcsből kb. 25 dkg)

A sütőt előmelegítjük. A muffin sütő mélyedéseit kibéleljük papírral.
A meggyet kimagvaljuk és hagyjuk lecsepegni. A csokoládét egész apró darabokra vágjuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport.
Egy másik tálban a tojásokat elkeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, tojásokkal, joghurttal és a megolvasztott, de nem forró margarinnal.
Beleszórjuk a darabolt csokit, a meggydarabokat, majd a sütőporos lisztet.
Csomómentes, sűrű masszává keverjük.
A tésztát egyenletesen elosztjuk a sütő mélyedéseiben. (Erre egy fagylaltos kanál a legegyszerűbb.)
170 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
A formában hagyjuk kb. 10 percet pihenni.
Porcukorral meghintve kínáljuk.


2 megjegyzés: