Printfriendly

2014. október 27., hétfő

Virslis-tejfölös vitaminsaláta

A kertben a mángold elhullajtotta a magját és nemrég sok új zöld növény bújt elő. Ezeket a friss leveleket használtam fel egy egyszerű virslis saláta elkészítéséhez. Önmagában is laktató fogás, de sült vagy grillezett húsokhoz is kínálhatjuk köretként.



Hozzávalók 1 főre:
*6 szál füstölt pulyka virsli
*1 nagyobb szál sárgarépa
*1 közepes fej lila hagyma
*7 közepes mángold levél
*5 dkg kukorica
*2,5 dl tejföl
*1 ek majonéz
*1 kk mustár
*1 nagy csipet só

A virsliket megfőzzük, lecsöpögtetjük, hagyjuk kihűlni, majd vékony karikára vágjuk.
A zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát a reszelő nagy lyukán lereszeljük, a lila hagymát apró kockára vágjuk, a mángold leveleket apró darabokra tépkedjük.
A konzerv kukoricát átöblítjük és hagyjuk lecsöpögni.
A tejfölt a majonézzel, mustárral, sóval jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a felkarikázott virslit, a zöldségeket. Alaposan összeforgatjuk.

 A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése