Printfriendly

2013. július 6., szombat

Szalámis pizza

Ahhoz képest, hogy mennyire szeretjük a pizzát, már elég rég készítettem. Itt a szombat, nem terveztem sok időt a főzéssel tölteni, majd vasárnap bepótolom. Bevallom, kicsit csaltam, mert a megszokott, saját készítésű szósz helyett üveges, gombás bolognai szószt használtam. Nem lustaságból, hanem mert volt a hűtőben egy félig kiürült adag és már épp ideje volt onnan eltüntetni. Maga a pizza nem lett túl dekoratív, de nagyon finom, a tésztája puha, vastag, pont ahogy szeretjük.














Hozzávalók 4 főre:

Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 1 tk cukor
  • 2 kk só
  • 1 dl olaj

Feltéthez:

  • 0,5 üveg gombás bolognai szósz
  • 15 dkg száraz szalámi
  • 10 dkg trappista sajt

Forma kikenéséhez:

  • 2 dkg margarin
  • 1 tk liszt



Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, az olajat, a sót és alaposan kidagasztjuk.

Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

Egy pizza sütő formát (26*5 cm) kikenünk margarinnal és megszórjuk liszttel.

A sajtot lereszeljük, a szalámit 2-3 mm vékony félkarikára vágjuk.

A megkelt tésztát a formába borítjuk, szépen ellapítjuk, kis peremet kialakítva.

Megkenjük a szósszal.

A szalámit szépen rárakjuk, majd megszórjuk a sajttal.

Előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése