Printfriendly

2013. július 3., szerda

Fokhagymás cukkinikrémleves

Idén is bőséges a cukkinitermés a kertben. Készült már főzelék és rántott cukkini is belőle. Most a krémlevesben végezte. 








Hozzávalók 6 főre:

  • 2 közepes, zsenge cukkini
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 ek olaj
  • 3 nagy gerezd fokhagyma
  • 2 púpos kk só
  • 1/3 kk őrölt szerecsendió
  • 1 leveskocka
  • 1 púpos ek liszt
  • 2 dl főzőtejszín (20 %-os)



A cukkinikat alaposan megtisztítjuk, a két végüket levágjuk.

Ha erősebb magok találhatók benne, akkor kivághatjuk a belsejét.

Vékonyra felkockázzuk.

A hagymákat megtisztítjuk. A vöröshagymát nagyobb kockára vágjuk, az olajon üvegesre pirítjuk.

Rádobjuk a darabolt cukkinit, pár percig pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.

Beledobjuk a fokhagymákat, a leveskockát, a fűszereket és hagyjuk kb. 20 perc alatt puhára főni.

Merülő mixerrel pépesítjük.

A lisztet csomómentesre keverjük a tejszínnel, a leves levéből pár kanállal merünk bele, majd a krémlevesbe töltjük és hagyjuk felfőni.

Melegen, leves gyönggyel kínáljuk.

Tálalhatjuk pirított kenyérkockákkal vagy reszelt sajttal is.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése