Printfriendly

2013. július 8., hétfő

Erdei gyümölcsös túrótorta sütés nélkül

A szomszéd ikerlányok harmadik születésnapjára készítettem ezt az egyszerű kis tortát.












Hozzávalók:
Kekszes alaphoz:
  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • 3 ek cukrozatlan kakaópor
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 25 dkg margarin
Túrós réteghez:
  • 50 dkg túró
  • 50 dkg erdei gyümölcsös joghurt
  • 10 dkg porcukor
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 1 tasak étkezési zselatin (25 g)
  • 15 dkg málna
Díszítéshez:
  • 5 dkg málna
  • Pár db csokicsepp
  • Mentalevél

Egy 23*7 cm kapcsos tortaforma aljára vágunk sütőpapírt és kibéleljük vele a formát.
A kekszet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a kakaóport, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a szobahőmérsékletű margarint.
Alaposan összedolgozzuk, és a formába nyomkodjuk.
A túrót jól áttörjük, hozzáadjuk a joghurtot, a cukrokat, és összekeverjük.
A zselatint egy tálkába szórjuk, 1 dl langyos vízzel elkeverjük és felforraljuk.
Hagyjuk kicsit hűlni, majd a túrós masszához keverjük.
A megtisztított málnát óvatosan a túrós rétegbe forgatjuk és a kekszes alapra simítjuk.
Pár óra hosszára, még jobb, ha egy éjszakára a hűtőben pihentetjük.
Másnap levesszük róla a csatot és feldíszítjük málna szemekkel, csokicseppel, és mentalevéllel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése