Printfriendly

2013. július 7., vasárnap

Snack kolbásszal töltött karaj egyben sütve

Egyszerű, mégis nagyon finom húsétel. Nem szükséges vele sok időt eltölteni a konyhában, akár a sütés előtti napon is előkészíthető. Brokkolis krumplipürével kínáltam.

Hozzávalók 3 főre:

  • 2 db 15 cm hosszú karaj darab
  • 4 szál snack csemege kolbász
  • Bors
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olaj

A karajt alaposan megtisztítjuk, majd egy éles, hosszú pengéjű késsel két-két lyukat szúrunk bele.

Beledugjuk a lyukakba a kolbászokat.

A fokhagymát megtisztítjuk, lezúzzuk, bedörzsöljük vele a karaj darabokat.

Meghintjük sóval, borssal, egy közepes méretű tepsibe fektetjük, meglocsoljuk olajjal.

Pár óra hosszára hagyjuk pihenni, az még jobb, ha előző este bepácoljuk.

Előmelegítette sütőben, alufóliával lefedve, kb. 1 dl vízzel felöntve 220 fokon hőlégkeveréssel puhítjuk. Majd a fóliát levéve további 30 percet pirítjuk, néha megfordítva illetve meglocsolgatva az olajos lével.
Egy éles késsel szépen szeletelhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése