Printfriendly

2013. július 4., csütörtök

Fahéjas meggyleves

A gyümölcslevesek nem igazán népszerűek a család férfi tagjainál. A másik nem képviselői annál inkább kedvelik. Az ő kedvükért készült ez a finom kis leves, amit jól behűtve kínáltam. Nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető.

Hozzávalók 4 főre:

  • 50 dkg meggy
  • 1 nagy csipet só
  • 4 ek cukor
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 5 db szegfűszeg
  • 1 ek vaníliás pudingpor
  • 2 dl főzőtejszín (20%-os)
  • 1 tasak vaníliás cukor


A gyümölcsöt alaposan, több léről átmossuk, ha van zöld része, szár és levél, eltávolítjuk

Feltesszük főni kétszer annyi vízben, mint a meggy.

Sózzuk, cukrozzuk és beleszórjuk a szegfűszeget, a fahéjat.

A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel és a leves levével kicsit bekeverjük, hogy ne legyen hideg, mikor a levesbe öntjük.

Beleöntjük a tejszínt a levesbe, beleszórjuk a vaníliás cukrot és 2-3 perc után elzárjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése