Printfriendly

2013. július 17., szerda

Tejszínes sárgabarackkrémleves

Igazán édes sárgabarackok termettek idén kis kertünkben. Ki kellett próbálnom levesként is elkészítve. Bár az erősebbik nem képviselői a családban nem rajonganak a gyümölcsös levesekért, de a kislányommal mi szívesen kanalazgatjuk.

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 kg sárgabarack (nekem 9 db nagyobb volt maggal mérve)
  • 1 ek cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 ek vaníliás pudingpor



A barackokat alaposan megtisztítjuk, magjukat kiemeljük. A gyümölcshúst nagyobb darabokra vágjuk.

Annyi vízbe tesszük fel főni, hogy épp ellepje.

Beleszórjuk a cukrokat. A cukor mennyisége ízlés szerint növelhető. Az én barackjaim nagyon érettek voltak, ezért elegendő volt ennyi bele.

Amint felfő, merülő mixerrel pürésítjük.

A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel, a levesbe csorgatjuk és hagyjuk felforrni.

Behűtve, barackszeletekkel, mentalevéllel díszítve kínáljuk.

Fűszerezhetjük fahéjjal, szegfűszeggel, csak vigyázzunk, hogy ne nyomják el a barack ízét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése