Printfriendly

2013. július 3., szerda

Gombás-szalonnás omlett

Nyugisabb reggeleken szeretek kicsit több időt tölteni a reggelivel.
Egy finom omlett és már jól indul a nap.
A szalonnát jól kiegészíti a gomba. Fincsi, laktató.






Hozzávalók 1 főre:


  • 2 vékony 10 cm-es szalonna csík
  • 4 közepes csiperkegomba
  • 3 tojás
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 3 szál petrezselyemlevél



A megtisztított gombát vékony szeletekre vágjuk.

A szalonnát vékony csíkokra szeljük és egy közepes méretű serpenyőben zsírjára pirítjuk.

A zsírból kivesszük a megpirult szalonnákat, rádobjuk a gombát és pár perc alatt megpirítjuk, majd kivesszük a serpenyőből.

A tojást egy tálkába ütjük és meghintjük szerecsendióval, kicsit felverjük egy villával.

A tojást ráöntjük a szalonnazsírra, rászórjuk a pirított gombát, majd a szalonnát.

Legvégül pedig megszórjuk a megmosott, apróra vágott petrezselyemlevéllel.

Mérsékelt lángon kb. 10 perc alatt megsütjük.

A serpenyőből egy nagyobb lapos tányérra csúsztatva, melegen, friss kenyérrel kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése