Printfriendly

2013. július 5., péntek

Zsíros túrós sütemény

Drága Anyukám receptje alapján készült ez a könnyű, nem túl édes sütemény.
A délutáni kávához vagy teához ideális kísérő.




Hozzávalók kb. 20 szelethez:

Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 nagy csipet só
  • 10 dkg zsír
  • 10 dkg margarin
  • 3 tojás sárgája
  • 3 púpos ek tejföl
  • 10 dkg porcukor

Töltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • 1 egész tojás
  • 10 dkg cukor
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1 citrom reszelt héja

Tepsi kikenéséhez:

  • 2 dkg margarin
  • 1 tk liszt

Szóráshoz:

  • 2 ek porcukor



A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót és a sütőport.

Beleütjük a tojások sárgáját, beleszórjuk a porcukrot, belekanalazzuk a tejfölt, a zsírt, majd beletesszük a margarint.

Alaposan összedolgozzuk, jó lágy legyen a tészta.

A túrót egy villával áttörjük, majd a tojással, sóval, cukrokkal és a reszelt citrom héjával krémesre kavarjuk.

Egy közepes méretű tepsit (30*38 cm) kikenünk margarinnal, majd megszórjuk liszttel.

A sütőt előmelegítjük.

A tésztát kettévesszük.

Az egyiket lisztezett felületen elnyújtjuk a tepsi méretére, majd a nyújtófára feltekerve a tepsibe fektetjük, kis peremet hagyva a tepsi oldalán.

A tésztát egy villával kicsit megszurkáljuk.

A tölteléket egyenletesen elsimítjuk rajta.

A maradék tésztát is elnyújtjuk, és a töltelékre helyezzük.

180 fokon 30 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

Ha hagyjuk langyosra hűlni, szebben és könnyebben szeletelhetjük.

Porcukorral meghintve kínáljuk.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta a süteményed és igen finom lehet! Jó recept, nekem is van egy kedvenc túrós süteményes receptem ami szintén édesanyám kedvence volt!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen kedves Éva, tényleg nagyon finom.

    VálaszTörlés