Printfriendly

2013. július 22., hétfő

Rántott karalábékorongok

Zsenge karalábék csücsülnek a kertben, vétek lett volna nem kihasználni. Lett belőle egy finom vacsora egy kis sült hasáb és némi zöldség, fokhagymás mártogatós társaságában.
Hozzávalók 2 főre:
  • 4 kisebb, zsenge karalábé
  • 10 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 6-7 dkg zsemlemorzsa
  • Olaj bőven a sütéshez
 A karalábékat alaposan megtisztítjuk, a héját levágjuk. Előfőzni nem szükséges.
A zöldséget kb. 4-5 mm vastag karikákra vágjuk.
Meghintjük sóval, hagyjuk kb. fél órát állni.
Addig előkészítjük a három edénykét a panírozáshoz.
Az egyikbe lisztet szórjuk, a következőbe a tojásokat verjük fel egy villával és a harmadikba a zsemlemorzsát öntjük.
A karalábéról leöntjük a sótól eresztett levet, majd a liszt-tojás-zsemlemorzsa sorrendben bepanírozzuk.
Olajat forrósítunk és pár perc alatt mindkét oldalukat barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése