PrintFrendly

2014. május 17., szombat

Cappuccino szelet sütés nélkül

Tesómék lakásfelújításba kezdtek. Sajnos a kicsiktől én nem tudtam elmenni festeni, takarítani, de készítettem nekik ebédet és hozzá egy kis édességet. Nagyon egyszerűen, pillanatok alatt összeállítható. Nem túlzottan, éppen kellemesen édes, a tetején vékony fehér csokival és egy kis kakaóval.


Hozzávalók kb. 12 nagyobb szelethez:
*50 dkg darált háztartási keksz
*10 dkg porcukor
*4 púpos ek cappuccino por
*0,5 üvegcse rumaroma
*25 dkg margarin
*2 dl tej
*15 dkg fehér csokoládé
*2 ek olaj
*1 tk cukrozatlan kakaópor

A darált kekszet egy tálba szórjuk, hozzáadjuk a porcukrot, a cappuccino port, a rumaromát, a megolvasztott margarint és a tejet.
Alaposan összedolgozzuk.
Egy tepsit vagy egy jénai tálat kibélelünk folpackkal és a masszát belenyomkodjuk.
Hűtőbe tesszük.
A csokoládét egy tálkába törjük, hozzáadjuk az olajat és forró vízgőz felett megolvasztjuk.
A kekszes massza tetejére öntjük, szépen elsimítjuk, és azonnal meghintjük cukrozatlan kakaóporral.
Minimum 2 órára visszatesszük a hűtőbe.
Amint megszilárdult a csoki, egy éles késsel szépen szeletelhető.

2 megjegyzés:

  1. Szeretnem megkerdezni hogy kb mekkora edenybe keszitsuk hogy ezt a vastagsagot kapjuk?

    VálaszTörlés