Printfriendly

2014. május 16., péntek

Kacsazsírban sült fokhagymás csirkecombok

Kaptam egy kis frissen sült kacsazsírt és egy részét felhasználtam csirkecomb sütésekor. Jobban szeretem, mint az olajat, mert valahogy egész más az íze az elkészült ételnek. Kívül ropogós, belül puha, szaftos. A fokhagyma pedig nagy szerelem, nagyon szeretjük. Illik hozzá akár párolt rizs, vagy krumplipüré, esetleg friss saláta. A savanyú uborka pedig elmaradhatatlan kísérője.
Egyszerű étel, nem szükséges sok időt eltölteni vele a konyhában.


Hozzávalók 2 főre:
*2 egész csirkecomb
*2 púpos ek kacsazsír
*1 kk só
*0,5 kk őrölt bors
A combokat alaposan megtisztítjuk és lecsöpögtetjük.
A fokhagymát áttörjük és bedörzsöljük vele a húsokat.
Meghintjük sóval, borssal.
Egy kisebb jénait kikenünk 2 ek kacsazsírral és belefektetjük a combokat.
Pár órát lefedve hagyjuk, hogy a fűszerek jól átjárják a husikat.
A sütőt előmelegítjük.
A combokat kicsit lekenjük a kacsazsírral és közéjük öntünk kb. 0,7 dl vizet.
Alufóliával lefedve 200 fokon alul-felülsütéssel 1 órát puhítjuk.
Ezután (ha már kellőképpen megpuhultak) a fóliát eltávolítva további 30 percet pirítjuk. Ezalatt párszor meglocsoljuk a szaftjával, hogy ne száradjon ki nagyon a husi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése