Printfriendly

2014. május 13., kedd

Virslis tarhonya

Bár már korábban készült ez a nagyon egyszerű ebéd, de még nem került fel a blogra. Tulajdonképpen 30 perc alatt meleg ételt tálalhatunk, rohanós napokon jól jöhet.


Hozzávalók 3 főre:
*1 csésze tarhonya (2,5 dl)
*2 ek olaj
*2 csésze víz
*1 csapott kk só
*0,5 leveskocka
*4 szál füstölt pulyka virsli
*3-4 ek olaj
A tarhonyát 2 evőkanál olajon világos barnára pirítjuk, majd felengedjük vízzel. (Óvatosan, nehogy a felcsapó gőz megégesse a kezünket!)
Beleszórjuk a sót, hozzáadjuk a leveskockát. Fedő alatt mérsékelt lángon addig főzzük, míg az összes víz el nem párolog és a tarhonya meg nem puhul. Természetesen párszor jól átkavarjuk.
Ez alatt a virsliket apró kockára vágjuk, kevéske olajon megsütjük, kicsit lecsöpögtetjük.
A megpuhult tarhonyához keverjük és melegen, savanyú uborkával kínáljuk.

2 megjegyzés:

  1. Szia Andi! délután meg is csináltam és nagyon finom lett meg a Te karalábéfőzeléked is főztem :-) Isteni mindkettő a következő a szilvalekváros ravioli kalácskák lesznek holnap:-) puszi!!!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök Nóri, hogy ízlett ez és a főzelék is :-)

      Törlés