Printfriendly

2014. május 8., csütörtök

Fűszeres rántott sertésmáj

Csirkemáj gyakrabban kerül az asztalra, mint sertés. Azt hiszem néha kell egy kis változatosság. Most rántva, de fűszeres panírba forgatva készítettem. 


Hozzávalók 4 főre:
*1 kg sertésmáj
*4-5 gerezd fokhagyma
*2,5 dl tej
*10 dkg liszt
*2 nagyobb tojás
*10 dkg zsemlemorzsa
*1 kk morzsolt majoránna
*1 kk morzsolt petrezselyemlevél
*5 dl olaj a sütéshez
*1 nagy csipet só
A sertésmájat alaposan átmossuk, a hártyás részeket eltávolítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk.
A megtisztított fokhagymát összezúzzuk, és kicsit bedörzsöljük vele a májat.
Egy tálkába rakjuk, felöntjük annyi tejjel, hogy ellepje.
A hűtőben hagyjuk pár órát pácolódni.
Olajat forrósítunk. Három tálkát készítünk, az elsőbe a lisztet szórjuk, a másodikba a tojásokat egy villával felverjük, a harmadikban a zsemlemorzsába szórjuk a majoránnát és a petrezselyemlevelet.
Először a lisztben forgatjuk meg a májakat, majd a tojásban, végül a fűszeres morzsában.
A forró olajban közepes lángon pár perc alatt szép pirosra sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Amint kivettük az olajból, megszórjuk sóval.

2 megjegyzés: