Printfriendly

2014. május 21., szerda

Bögrés minipalacsinták

Nagy kedvenc a palacsinta. A hagyományos mellett gyakran készítem ezt az egyszerű bögrés változatot is. A gyerekek jobban szeretik mini formában. Leggyakrabban mogyorókrémmel és házi baracklekvárral kérik, de finom mézzel lecsorgatva, vagy pudinggal is. Remekül kiegészíti a friss gyümölcs, én is találtam már a kertben pár pici érett epret hozzá.


Hozzávalók kb. 35 db minipalacsintához:
*1 bögre liszt (bögre=2,5 dl)
*2 nagyobb házi tojás
*1 nagy csipet só
*2 csapott ek cukor
*1 tasak vaníliás cukor
*1 bögre tej

A tojásokat elválasztjuk, a sárgájukat a cukorral, vaníliás cukorral, sóval kikavarjuk. Hozzáadjuk a lisztet és a tejet fokozatosan adagolva csomómentes, sűrű masszává keverjük.
A fehérjéket kemény habbá verjük és a lisztes tésztába forgatjuk.
Egy serpenyőben 1 ek olajat forrósítunk, majd 1-1 kis adag tésztát merünk bele, ami szépen szétterül.
Ha kezdenek apró buborékok megjelenni a palacsintán, megfordítjuk és a másik oldalát is világosra sütjük. Ha szükséges, sütés közben kevéske olajat még öntünk a serpenyőbe.

2 megjegyzés:

  1. Szia Andi!Azt szeretném kérdezni hogy szerinted ez a tészta "működik" gofri sütőben is?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, Szerintem igen, de nem hiszem, hogy ropogós lesz. Inkább egy puha változat. Majd írd meg, ha kipróbáltad :-) Jó sütögetést hozzá!

      Törlés