Printfriendly

2014. május 30., péntek

Joghurtos riegel

Amikor elkezdtem egy kicsit az egészségesebb, kevert lisztekből készült péksütik iránt érdeklődni, Ildikó felhívta a figyelmemet erre a finomságra. Sajnos nem volt a receptjében szereplő szőlőmag őrleményem, ezt teljes kiőrlésű rozsliszttel helyettesítettem. Nagyon egyszerűen elkészíthető, puha pékárú, ami remek szendvics alapanyag. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

Hozzávalók 6 db riegelhez:
Öregtésztához:
*100 g búzaliszt
*2 dkg friss élesztő
*80 ml langyos víz
Tésztához:
*az összes öregtészta
*200 g búzaliszt
*50 g TK tönkölybúzaliszt
*50 g TK rozsliszt
*1 tk só
*2 ek olaj
*1 dkg friss élesztő
*70 g joghurt
*90 ml langyos víz
Tetejére:
*2 tk lenmag
*2 tk szezámmag

Este elkészítjük az öregtésztát. A langyos vízbe morzsoljuk az élesztőt, elkeverjük és a liszttel jól összekeverjük. 
Lefedve a konyhapulton hagyjuk pihenni.
Másnap egy tálban a tészta hozzávalóit az összes öregtésztával alaposan összedolgozzuk, kidagasztjuk.
Meleg helyen, letakarva kb. 1 órát kelesztjük.
Lisztezett felületen téglalap alakúra, kb. 2 cm vastagra elnyújtjuk.
6 részre vágjuk.   
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Lekenjük vízzel, megszórjuk a magokkal. 
Hagyjuk 30 percet kelni. Közben előmelegítjük a sütőt. Lespricceljük vízzel a péksütiket.
180 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése