Printfriendly

2014. június 2., hétfő

Ribizlis-diós kocka

A ribizlivel úgy vagyok, hogy valamiért nagyon misztikus és vonzó a számomra. Az okát nem tudom megmondani, de nagyon szeretem. Ezért esett most erre a gyümölcsös süteményre a választásom. Családi névnap alkalmából vasárnapi ebédre voltunk hivatalosak és ezt a puha, könnyű sütit vittük desszertként.


Hozzávalók:
*250g liszt
*100g darált dió
*1 tasak sütőpor (12g)
*50 g olvasztott margarin
*180g cukor
*1 tasak vaníliás cukor (10g)
*2 közepes tojás
*2 kisebb doboz görög joghurt (250g)
*50 ml tej
*150g ribizli

A ribizlit alaposan megtisztítjuk, leszemezzük és kicsit hagyjuk lecsöpögni. Ha mirelit gyümölcsöt használunk, szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni és jól lecsöpögni, hogy ne áztassa el a tésztát.

A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (23*38 cm) kibélelünk sütőpapírral.
A darált diót és a sütőport elkeverjük a liszttel.
Az olvasztott margarint habosra kavarjuk a cukrokkal, majd hozzáadjuk a tojásokat és tovább kavarjuk.
Belekanalazzuk a joghurtot, majd a lisztes keveréket.
Alaposan összefogatjuk, és a tejjel fellazítjuk.
Az előkészített tepsibe simítjuk, rászórjuk a lecsöpögött ribizlit.

180 fokon 35 perc alatt alul-felülsütéssel megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Ha teljesen kihűlt, egy éles késsel szépen szeletelhető.
Porcukorral meghintve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése